Smakołyki na kolację – wypróbowane akcesoria do przygotowania

Kuchnia hiszpańska jest niesłychanie ciekawa i zróżnicowana. W szczególe skutkiem tego, że nieomalże w każdym regionie tego kraju jesteśmy w stanie skosztować całkiem innych potraw. Trudno więc mówić o tym typu jedzenia jako o całości.

Naturalnie w Polsce znamy jedynie nieliczne typy potraw kuchni hiszpańskiej. W głównej mierze jest to paella, innymi słowy potrawa robiona na bazie ryżu. Dodaje się do niego różnorodne akcesoria.

Mówi się, że w Hiszpanii paella jest potrawą robioną z tego, co akurat jest w lodówce – należałoby uczynić opakowania do granity. Rzeczywiście dołożyć do niej jesteśmy w stanie kurczaka, owoce morza oraz ryby oraz same warzywa. Prócz tego z hiszpańskiej kuchni przywędrowały do nas tak zwane tapas, inaczej najzwyczajniej w świecie przekąski podawane w większości wypadków w barach jako dodatek do piwa. Oprócz tego nadzwyczaj kultowym produktem hiszpańskiej kuchni jest szynka, inaczej sztampowa jamon.

Znamy ją przede wszystkim z telewizji. To właśnie jest szynka z ogromnych udźców, jakie często wiszą w barach bądź też sklepach. Jest to niemniej jednak niesłychanie kosztowny przysmak. Prócz tego kuchnię hiszpańską kojarzymy też z wielką ilością solidnej jakości wina i bajecznie parzoną kawą.

🧾 ARTYKUŁ SPONSOROWANY
Dodaj komentarz
Możesz także polubić